Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2010 15:15 - Новият здравен министър...
Автор: nicodima Категория: Политика   
Прочетен: 7175 Коментари: 19 Гласове:
8

Последна промяна: 07.04.2010 20:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
http://www.dnes.bg/politika/2010/04/07/novata-zdravna-ministyrka-pochna-s-pesen.88950

http://www.dnesplus.bg/Society.aspx?f=99&d=316528

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=163837&srcpos=3

Всеки що-годе мислещ човек ще си направи сам изводите...
Аз нямам сили да коментирам!



Гласувай:
9



1. haralanov - Не ме интересува...
07.04.2010 16:19
Не ме интересува новият здравен министър!Това дето има една дума е последната ми грижа!
цитирай
2. nicodima - haralanov,
07.04.2010 16:23
Само не ми се карай, че мен ме интересува : )...
Иде ми да тe попитам защо, но това е друга тема...
цитирай
3. boristodorov56 - Интересно - министирката интерисували се от нас?
07.04.2010 17:17
Така де, само формално - като обект на здравната реформа?

цитирай
4. nicodima - Направила е много смешно изказване:
07.04.2010 17:21
че здравната реформа трябва да е насочена към пациентите. Да му се не види - в нормалните държави първо ориентират здравеопазването към здравите хора, т.е. правят една стабилна и всеобхващаща профилактика, после гледат болните и накрая - лекарите. Но по принцип реформата трябва да защищава интересите и на здравите, и на болните и на лекарите, просто защото ако един от тези компоненти на обществото не е доволен - здравеОПАЗВАНЕ няма!
А пък песничките в НС - нямам думи!
цитирай
5. miralyub - дааа, тази не знае на кой свят се н...
07.04.2010 18:22
дааа, тази не знае на кой свят се намира.
но това за "ред и дисциплина " ми е познат рефрен... ужасяващ.
сигурно заради него са я избрали:))).
цитирай
6. nicodima - Мира, слушай моята команда!
07.04.2010 18:27
Не гълтай корема, преглътни министъра : )))...
цитирай
7. nicodima - zaw12929, изтривам ти коментара, защото в него има обидно обръщение!
07.04.2010 20:20
Аз обидни квалификации не употребявам, само правя предположения, които излизат после верни. Совата съм я сложила, защото е символ на мъдростта / тези неща явно няма откъде да ги прочетеш /, а ако сложа снимка на аватара си, доста от блогърите ще са приятно изненадани : )...
Предупреждавам, че ако не се държиш прилично, ще трия всеки твой коментар! Като още веднъж ти казвам, че нямам нищо против обосновани и възпитани други мнения, но обидни квалификации трия!

"Който пие всяка сутрин 8 литра прясно мляко,

той дете ще стане яко"

Аз вече пия мляко, срещу остеопороза : ))), препоръчвам ти : )... много е полезно... вместо разни червени питиета...
Цъкай си там палците надолу и се успокоявай!
цитирай
8. lado - Зави, ти да не си циклофреник, бе? ...
07.04.2010 20:25
Зави, ти да не си циклофреник, бе? Имаше някакви проблясъци на комуникативносту тебе, ама сега не мога да ги открия! Виж там някой твой близък,който ти разбира, да ни преведе какво всъщност искаш да кажеш. А искаш ли?
Никодима, нямам този път дори и бегла версия как изродската вещерка се намърда там. А, сега ми хрумва - омайно биле! Тоя Бойко не е внимавал какво му дават вместо чай!
цитирай
9. nicodima - Ладо,
07.04.2010 20:45
предполагам, че има по-прозаична причина...
Имам информация, но не е проверена...
Много ми напомня новата министърка Дянков...
Ще видим...
цитирай
10. miralyub - Не гълтай корема, преглътни мин...
07.04.2010 21:46
nicodima написа:
Не гълтай корема, преглътни министъра : )))...


хахаха, гледах министърката на живо в БТВ.
питаха я как я убедил ББ да приеме поста. а тя рече, че я викнал и й дал 15 минути време за размисъл и тя не мислила много.
значи е въздухарка.
цитирай
11. nicodima - Чета разни мнения на светила...
07.04.2010 21:54
Сдържани са...
Пациентите, обаче, не са : )...
цитирай
12. bamby13 - тази, като я гледам, е по-злокач...
08.04.2010 15:16
тази, като я гледам, е по-злокачествена и от Мимето Виткова. Дано да не нанесе много поразии.
цитирай
13. nicodima - Честно казано,
08.04.2010 15:29
всеки втори я сравни с нея...
Много хора казаха, че, слава Богу, е от академичните среди. И какво от това? Здравеопазването не се ограничава само с академичните среди, както не се ограничава с доболничната помощ или общинските болници...
Да фиксираш вниманието върху себе си като характер, и дейностите си като професор, е меко казано, несериозно...
Разчитам на зам. министърката от Принстън, защото се е занимавала с нещо много важно - остойностяването на медицинските дейности, нещо, което досега не се е правило както трябва у нас.
цитирай
14. universalnite000 - Борисов найстина изпълни ангаж...
08.04.2010 15:31
Борисов найстина изпълни ангажиментите си към тези зловещи фигури и използва трансформацията си от мутроохранител в главен секретар за да може чрез поста си в МВР:

- да разчисти пътя и стабилизира позициите на свързаните с него фигури в престъпният свят;

- да им осигури водещи позиции и контрол над контрабандните канали и високотехнологичните престъпления;

- да неутрализира конкурентните им групировки и увеличи собствените си печалби;

- да неутрализира дългогодишните оперативните разработки и разследване на свързаните с него престъпни босове и сенчести бизнесмени;

- да изтласка от пазара конкурентните му охранителни фирми за да може чрез поста си в МВРда увеличи клиентите на собствените си такива;

- да назначи на водещи длъжности в болшинството регионални дирекции свързани с него и бизнеса му лица;

- да разруши ефективноста и професионалното взаймодействие на отделните служби в МВР, както и взаймодействието им със съда и прокуратурата за да гарантира неуспеха на техните разработки и действия по неутрализиране на организираната престъпност и корупцията;





Трябва да отбележим факта че Борисов използва длъжноста на главен секретар и за да обезличи и демотивира 90% от личният състав на МВР като си присвояваше заслугите и славата им за всяка тяхна успешна оперативна разработка и реализация.



цитирай
15. universalnite000 - Време е! След първите си 120 дни п...
08.04.2010 15:37
Време е! След първите си 120 дни поредното правителство на България категорично доказа, че е слуга на новият Световен ред и е назначено от транснационалните корпораций. Примерите са много и достъпни за анализ от всички.
Ограничават се правата на българските граждани по отношение свободното получаванеи разпространяване на информация. Интернет се поставя под тоталният контрол на министър Цветанов и Бойко. Целта е да се лишат българските граждани от правото на достъп до информация и да се наложи тотална цензура в интернет пространството.

Предоставено бе право на частните монополисти от енергетиката и другите стратегически отрасли да увеличават цените когато и както си пойскат. Целта е българският народ да бъде набързо лишен от каквито и да е било средства за съществуване /по високите цени набързо ще опразнят джобовете ни/ и скоропостижно и масово да се отправим към оня ...свят.

БАН и образованието умишленно се лишават от средства за съществуване и развитие за да може по бързо да се реализират целите на световните кукловоди за технологично изоставане и затъпяване на нацията - прост народ по лесно се манипулира и управлява. Това е особенно злодейско престъпление защото и на децата е известно, че в дни на криза единственният изход е да се инвестират колкото може повече средства в образование и нови технологий. Само образована и високотехнологична иновационна нация е в състояния да оцелее и издържи на подобна световна криза предизвикана умишленно от тези които владеят световната финансова система.

В пъти се намаляват средствата за здравеопазване особенно тези които биха послужили за спасяване на бедните слоеве от населението. Целта е с непосилните разходи и такси бедните българи да бъдат окончателно лишени от правото и възможноста за адекватно лечение и оцеляване.

Умишленно беше вдигнат многократно тавана на всички глоби за да може бедните български граждани по бързо да бъдат доограбени и лишени от възможноста
за съществуване. Глобите надхвърлят в пъти минималната работна заплата и за да бъдат платени българските граждани или трябва да станат престъпници и извършват престъпления или да се лишат от своите жилища и друго имущество. По този начин се цели българският народ да бъде окончателно доограбен от престъпната си продажна върхушка която съвършенно умишленнои координирано /независимо от уж различните си партийни цветове и названия/ злодейски го ограбва вече двадесет години. Когато размера на каквато и да е глоба е по голям от 1 шеста част от минималната работна заплата това е престъпление за което приелите го депутати крадци и техните роднини и любовници трябва да бъдат лишавани от цялото си имущество и изпращани в затвора.

Българската армия умишленно продалжава да се съкращава а в същото време правителството с тайни споразумения скрити от българският народ и без референдум узаконява построяването за наша сметка на американски бази в България. Забележете, че вече не се говори за бази за съвместни тренировки и ползване а за американски бази. При това положение е съвсем нормално, че ответните ракетно-ядренни удари на недоволните от тези бази чужди държави ще бъдат насочени срещу българската а не срещу американската територия.

Народът ни който по конституция е върховен съверен на власта в страната е лишен от правато си на контрол над власта и правото да провежда референдуми по основни и важни за неговото съществуване и държавното устройството, управление и развитие въпроси.

Парите от фискалният резерв на държавата тайно се прехвърлят в частни банки /познайте в коя/ за да може държавата гарантирано да бъде доведена до банкрут и окончателно да премине под контрола на чужди и враждебни нам сили.

Умишленно се лишават средства българските студенти /намаляват се средствата за издръжка и стипендии/ лишават се от средства българските млади семейства и майки. Целта на тези престъпни действия е ясна - тотален образователен и демографски геноцид и намаляване на българското население в изгода на чужди сили. Лишаването от средства на българските студенти цели да бъдат лишени от възможнноста за получаване на качественно и изпреварващо образование и успешна и полезна за родината ни професионална реализация.

Правителството работещо под диктата на чужди и враждебни на българският народ сили прави всичко възможно да унищожи българската нация като държаво образуваща основа и ни лиши от възможноста за национално оцеляване и възраждане.

Престъпноста подклажднана от умишленно предизвиканата криза се засилва с всеки изминат ден а всъщото това време служителите от МВР, съда и прокуратурата умишленно се хвърлят на кучетата с денонощни обвинения в корупция, лишени са от възможноста да получат нова техника и допълнителни средства за материално техническо обезпечаване и възнаграждения. Прави се всичко възможно от управляващите лумпени същите да бъдат демотивирани
и лишени от възможноста професионално да реализират своят потенциал.
Може още дълго да изброяваме поредните зулуми на управляващите и техните предшественици но няма смисъл. За "зрящите" и достатъчно разумни български граждани и така всичко е повече от ясно. Правителството не служи на интересите на България и българският народ както не му служиха и техните предшественици. Правителството служи само на корпоративните интереси на тези компании и транснационални корпорации които финансираха изборната кампания на Бойко и неговото обкръжение.

По тази причина вече е време за съпротива. Ако не се надигнем днес за да защитим правата и народа си утре вече ще бъде много късно.
цитирай
16. nicodima - 15. universalnite000
08.04.2010 15:41
Извини ме, но предпочитам коментари по темата!
Ще те обидя, ако изтрия твоите, затова няма да го направя, но имаш блог, в който можеш да си кажеш мнението по въпроса, който те вълнува.
Считам това за неуважение - да използваш постинг на първа, за да си популяризираш тезите!
цитирай
17. universalnite000 - Ре 16
08.04.2010 15:52
Ок, принципно може моите коментари да не са съвсем по темата нов здравен министър, но с тях искам да намекна какво може да се очаква изобщо от правителство на такъв като Борисов . Нещата са свързани , както камъните в една ограда например.
Иначе със сигурност ще си го напиша и в моя блог, от тази гледна точка не се чувствай използвана с това, че сега постингът ти е на първа ;)
цитирай
18. nicodima - А бе, чувствам се или не, то си е така!
08.04.2010 16:00
Погледнато от твоята страна и навързването на брънките, тази министърка ще бъде поредната безгласна пионка на здравеопазването в България. От Тошово време се слагат безлични министри / е, имаше един - двама свестни, но нямаха време и възможност да се преборят /...
Страх ме е, че още лекари ще избягат... На година емигрират по около 500 души - това е цял випуск!
цитирай
19. universalnite000 - :( Именно. Неслучайна е приказк...
08.04.2010 16:13
:( Именно . Неслучайна е приказката, че рибата се вмирисва откъм главата , иначе не бих споменавал за Бойко и компания .... А и да не говорим, че както казва д-р Атанас Гълъбов - това не е здравеопазване, а болестоопазване ! Примерите са безброй , няма смисъл да се цитират .
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nicodima
Категория: Други
Прочетен: 1913629
Постинги: 245
Коментари: 3247
Гласове: 19198
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Айн Ранд
2. Айн Ранд - откъс от "Правата на човека"
3. Джубран Халил Джубран - още един текст за размисъл
4. Ошо и смелостта да разбереш себе си
5. Мистикът и неговата роза - Халил Джубран и Мей Зияде
6. Imagine Peace Tower
7. Един експериментатор в рока - Дейвид Боуи
8. Защитници на дивата природа
9. Джим Морисън
10. Пач Адамс
11. ELO - One Summer Dream
12. Из делниците на един луд - Д-р Тони Филипов
13. mediapool.bg
14. КАФЕНЕ@NET
15. СВОБОДАТА@COM
16. Общност на свободните хора
17. Биволъ /Wikileaks /
18. Блогът на Иван Бедров
19. Истината такава, каквато можеше да бъде!?
20. Планините на България - пътешествията на Коста
21. Блогът на Манол Глишев: ФРБ - Феодална Република България. Социализъм и феодализъм
22. Evrazol - Дзен икономика / коаните на Дянков /
23. Институт за радикален капитализъм "Атлас"
24. Театър на мечтите
25. Obshtestvo.net
26. Общество "Айн Ранд"
27. Уеб-кафе
28. Кулинарният блог на Гуени, Кайти и Маджик
29. Е-вестник