Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2013 22:33 - За Бон Джови - с обич и разочарование
Автор: nicodima Категория: Музика   
Прочетен: 9612 Коментари: 20 Гласове:
36

Последна промяна: 19.05.2013 16:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

E, не мога да кажа, че ми е дошла музата, но обещах да напиша впечатленията си за концерта на „Бон Джови”. И тъй като знам, че няма обещание, което да не може да се даде, но повечето не се изпълняват, реших, че трябва да бъда коректна.

Не съм на гребена на вълната, защото рядко вече имам време да седна и да пиша нещо, което не е свързано с професията ми. Но събития от този калибър, колкото и да са редки, оставят някакви драскотини в съзнанието, които трябва да се лекуват.

Не си спомням кога купихме билетите… Неусетно времето мина – през тази зима, изпълнена с тревоги и нещастия. И настъпи Денят…

Харесвам „Бон Джови” от повече от 20 години. Спомням си дори тяхна снимка на едно от соцсписанията – той и Ричи Самбора. През 1986 г. излезе „Slippery When Wet” и ме направи техен фен завинаги.

Тръгнахме два часа по-рано, преминахме през ада на пиковия трафик и паркирахме колата в едно тайно вътрешно дворче в центъра, близо до стадиона. На Орлов мост се вляхме в потока хора, устремени към входовете. Още тогава ми направиха впечатление интелигентните лица. Имаше всякакви хора – е, разбира се, че повече младежи, но не липсваха и „наборите” на Джон Бон Джови. Баба и дядо бяха повели радостна 5-годишна внучка, стройни дългокоси младежи с очила разговаряха спокойно, млади мoмичета с черни ленти за коса с надписи Bon Jovi търсеха компаниите си в тълпата… Атмосферата беше наситена със спокойно очакване. Като изключим мръсните седалки на стадиона нищо не подсказваше в кой свят живеем : )…

Противно на написаното в пресата, впечатлението ми е, че организацията беше отлична. Нямаше блъсканица и търсене на места, нямаше дублиране и караници, всичко вървеше спокойно, докато стадионът се изпълни докрай, включително и тревното поле. Спонсорите от „Каменица” се бяха постарали, бирата се лееше на корем, а опашката пред тоалетните се извиваше застрашително : )… Две девойки до нас продаваха пуканки, едната носеше табла с пълни кутии, а зад нея вървеше друга с касов апарат : ))…

В 20 ч. излязоха D-2, които затвърдиха мнението ми, че в България не може да има свястна рок-група! Пълна липса на ритъм и хармония, поне така се чуваше откъм нашите места, а върхът беше изказаната благодарност „ към всички, които са дошли тази вечер ЗАРАДИ НАС!” Попяха 30 минути, публиката вяло аплодира и започна голямото очакване – 25, 20, 15, 10, 5 минути – Бон Джови!!!

Излязоха като че ли без много шум, сцената представляваше предницата на  “Кадилак”, чиито фарове пръскаха светлинни ефекти.  Джон каза че в Америка първата кола е като първата любов и като реверанс към нашата столица, откъдето започна турнето им, кръстиха колата „София”. Песни от последния албум What About Now  , които според мен няма да станат хитове, се редуваха с ъс страхотните изпълнения от Slippery When Wet и Keep the Faith. Набиваше се в очи и уши осезателната липса на Ричи Самбора, чиито тембър до голяма степен определя звученето на групата.

Е, разболяхме го накрая Джон Бон Джови, изчезна и остави на Дейвид да изпълнява "In These Arms", което си беше крах отвсякъде, после се върна, повтори няколко пъти „I apologize!” и че вероятно във въздуха има нещо, което е обострило алергията му.  Опита се да пее, но не можа и ни остави разочаровани след час и 40 минути… Една компания  до нас предложиха да го закарат в „Царица Йоана” на специалист по уши-нос-гърло : ), но предложението им увисна във въздуха. Затова пък на връщане в колата половин час по Радио рок 1 звучаха най-добрите хитове на групата.

Смесени чувства…

Опитва се да се държи, да се съпротивлява на възрастта и рутината, но не става…

Това, което не ми дава мира е, че не чух, не видях групата да се сбогува с нас – изнизаха се, това беше най-разочароващото… Защото на други концерти не е било така!

What About Now е слаб албум. Не трябва да се правят албуми на всяка цена – да не те забравят феновете. Като погледнеш, всеки от рок-динозаврите има някакви проблясъци, така че нищо не е загубено.

Да се надяваме нещо да разтърси душата му, че да ни зарадва скоро наистина!

 

 

 

" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash">

 " play="true" loop="true" menu="true">

 

 

   



Гласувай:
36



Следващ постинг
Предишен постинг

1. elada66 - nikodima От големите
18.05.2013 23:17
искаме винаги най-доброто,така е.Гледах запис на извинението му пред публиката,доста емоционално труден момент за Джон!
цитирай
2. nicodima - E, да!
18.05.2013 23:24
The winner takes it all : )))... Не са свикнали на поражения. В такива мигове се усеща, че и те са хора...
цитирай
3. tit - Да се надяваме, че има още хляб в това момче!:)
18.05.2013 23:36
Заради нас и заради музиката.:)))
цитирай
4. ka4ak - Даниела,споделям написаното от теб,даже си благосклонна!:)
18.05.2013 23:44
D-2,си бяха с връзки?:(((
Видях че щастливо се шашна,когато изпълни It S My Life и очаквах,да тръгне нагоре,но освен заигравката с нашия флаг,поднесе пълно разочарование,което прекрасната публика,която пееше с него,не заслужаваше!!!:(((
цитирай
5. shining - "Опитва се да се държи, да се съпротивлява на възрастта и рутината, но не става…"
19.05.2013 00:46
Цитирам те,хващам се за това,не съм ходил,затова чаках с нетърпение какво ще разкажеш. Е,хора всякакви,музиканти всякакви.Уважение към предпочитанията ти към групата.И вметка-през 2006 Гилмор е на 60 години на концерта в Гданск.Сигурно нелепо сравнение,но така погледнати изглеждат като великан и джудже.Иначе колко му е да издуеш звука,че да се чува от 4-ти километър и то съвсем ясно :) Но то ако ставаше с издуване...Впрочем мотая се и поглеждам към евровизията-ако не си обърнала внимание-песента на унгареца-а,бе личи си,че музика се е правила и се прави там.Но въпрос на вкус все пак-някои казаха,че бил рецитирал,а на мен много ми хареса. Но както и да е-а на Джон да му пожелаем да е жив и здрав и дето викаш малко по-така с отношението към публиката.И благодаря за този постинг-исках да чуя отвътре как е.Поздрави!
цитирай
6. nicodima - Тит, хубаво пее, но...
19.05.2013 06:51
tit написа:
Заради нас и заради музиката.:)))

Като погледнеш от друга страна, си е касов и еднопластов музикант. Заложил е на звучене, което печели и нито крачка встрани...
Иначе синхронът им като група и техниката са вън от всякакви съмнения. На този фон Д-2 си бяха някакви дълбоко повярвали си аматьори...
цитирай
7. nicodima - ka4ak, публиката много ме зарадва!
19.05.2013 06:53
ka4ak написа:
D-2,си бяха с връзки?:(((
Видях че щастливо се шашна,когато изпълни It S My Life и очаквах,да тръгне нагоре,но освен заигравката с нашия флаг,поднесе пълно разочарование,което прекрасната публика,която пееше с него,не заслужаваше!!!:(((


Отдавна в България не съм виждала толкова интелигентни хора на едно място...
цитирай
8. nicodima - 5. shining, техниката им е страхотна, там спор няма...
19.05.2013 07:02
Сигурно са се чували в радиус от няколко километра. Невероятен синхрон, чист звук - е, заслужават си многото пари, защото зад този звук стои доста тежък и продължителен труд.
Но думата ми е за албума. Виж, проблемът не е и във възрастта, защото Гилън, който е на близо 70 години направи страхотното парче "Out Of My Mind", и не мога да кажа, че се повтаря..
цитирай
9. tili - Някъде бях чела, че
19.05.2013 10:48
Джон не бил доволен от ситуирането си в ранга на рок-звездите. Чувствал се подценен в сравнение с други групи. И да, възрастта не е проблем ако искаш да се развиваш. Просто впрягаш опита да изведе възможностите ти на друго ниво. Това си е висшият пилотаж във всяка професия.
Жалко за инцидента и за публиката. А иначе - да - поне на Журналист се чуваха :)))
цитирай
10. nicodima - 9. tili Здравей!
19.05.2013 16:59
"Джон не бил доволен от ситуирането си в ранга на рок-звездите. Чувствал се подценен..."

Като паричен еквивалент, обаче, изобщо не е подценен, а е най-високоплатената звезда от турнета в света!
цитирай
11. makont - Важното е, че си е едно прекрасно преживяване,
20.05.2013 14:31
нали пълно щастие няма. Усмивки!
цитирай
12. nicodima - Е, да, но си е щастие!
20.05.2013 18:25
makont написа:
нали пълно щастие няма. Усмивки!


За два часа бях в един друг свят...
цитирай
13. milenita89 - спомен :)
21.05.2013 16:08
"Спонсорите от „Каменица” се бяха постарали, бирата се лееше на корем, а опашката пред тоалетните се извиваше застрашително" - върна ме в спомените ми за първото посещение на Рамщайн у нас :)
цитирай
14. nicodima - А, легенди се разказват за това : )))...
21.05.2013 20:04
milenita89 написа:
"Спонсорите от „Каменица” се бяха постарали, бирата се лееше на корем, а опашката пред тоалетните се извиваше застрашително" - върна ме в спомените ми за първото посещение на Рамщайн у нас :)


Поздрави!
цитирай
15. musicriver - На мен ми хареса много!:)
22.05.2013 10:09
А Джон е такъв сладур...
Хубав ден! :))

Bon Jovi - Keep The Faith
http://vbox7.com/play:27c7a85d
цитирай
16. nicodima - Благодаря за поздрава!
22.05.2013 19:34
Тук Джон е на 30 години и наистина е сладур : )...
Сега е на 50 и от време на време е кисел : ))... Албумът му е пълен крах, а само преди 4 години направи един по-успешен - Circle.

http://www.youtube.com/watch?v=m0dDCravJUs
Тематично: When we were beautiful : )))...
цитирай
17. 4aiotgluhar4e - Здравей!
24.05.2013 17:50
Мисля си, че не трябва да сме максималисти и жестоки към околните, ако не сме и към самите нас. Но ние, българите, май прощаваме само на себе си. Аз съм такава и го осъзнавам. Затова благодаря на Господ, че обстоятелствата ме принудиха да си продам билета и да пропусна. Така ми остава илюзията, че легендите са вечни :)

Аз напоследък много слушам това: http://youtu.be/Lz9gm0vlhlY
Поздрави и честит празник!
цитирай
18. nicodima - Честит празник, Чайче!
24.05.2013 18:17
Виж, те легендите са вечни, но ние сме геопатогенна зона : ), тук всичко се изкривява, като в огледалния свят... Че легендите ще пощадим : )!
В Йоханесбург, само три дни преди нашия концерт е бил страхотен, във Виена - също. Гледах снимки и слушах изпълнения. Тук няма пресконференция, нищо - една изнасилена среща с кметицата. Отвсякъде лъха пренебрежение към нас, а хората, които го чакаха и пяха с него бяха страхотни!
Та това ми е болката!
Аз пък слушах това наскоро и много ми хареса:

http://www.youtube.com/watch?v=YvAPRIwX5KU&list=HL1369408678
цитирай
19. shining - Американският рок музикант Джон Бон Джоуви се отказва от хонорара си за концерта в Мадрид,
30.05.2013 19:25
който ще даде на 27 юни, защото се опасява, че заради икономическата криза в Испания мнозина негови почитатели не биха могли да си купят билет на пълната му цена, предаде ИТАР-ТАСС.
Малко лирическо допълнение към темата с днешна дата,за да се види къде сме като държава и отношението към нас дори и на един американски Иванчо :))))
Поздрави!
цитирай
20. nicodima - Идеше ми да му напиша две думи във Фейса, ама знам, че не си прави той страницата!!!
30.05.2013 19:53
Хвана ме яд на криворазбраната им благотворителност!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nicodima
Категория: Други
Прочетен: 1913388
Постинги: 245
Коментари: 3247
Гласове: 19198
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Айн Ранд
2. Айн Ранд - откъс от "Правата на човека"
3. Джубран Халил Джубран - още един текст за размисъл
4. Ошо и смелостта да разбереш себе си
5. Мистикът и неговата роза - Халил Джубран и Мей Зияде
6. Imagine Peace Tower
7. Един експериментатор в рока - Дейвид Боуи
8. Защитници на дивата природа
9. Джим Морисън
10. Пач Адамс
11. ELO - One Summer Dream
12. Из делниците на един луд - Д-р Тони Филипов
13. mediapool.bg
14. КАФЕНЕ@NET
15. СВОБОДАТА@COM
16. Общност на свободните хора
17. Биволъ /Wikileaks /
18. Блогът на Иван Бедров
19. Истината такава, каквато можеше да бъде!?
20. Планините на България - пътешествията на Коста
21. Блогът на Манол Глишев: ФРБ - Феодална Република България. Социализъм и феодализъм
22. Evrazol - Дзен икономика / коаните на Дянков /
23. Институт за радикален капитализъм "Атлас"
24. Театър на мечтите
25. Obshtestvo.net
26. Общество "Айн Ранд"
27. Уеб-кафе
28. Кулинарният блог на Гуени, Кайти и Маджик
29. Е-вестник