Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2010 10:43 - За вратичките в препятствията или за липсата на обществен морал
Автор: nicodima Категория: Политика   
Прочетен: 10696 Коментари: 30 Гласове:
19

Последна промяна: 15.05.2010 17:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"Свободното общество или е морално, или въобще не съществува."
                                                                                                           Майкъл Новак
/ от последния постинг на Борис Тодоров /


Обичам коне... Харесвам конния спорт и най-много – прескачането на препятствия. Защото този спорт има аналог в обществения живот – приемни изпити, матури, конкурси. От най-ранна възраст хората тръгват да ги преодоляват при строго установени правила, при осигурен равен старт. С тази разлика, че конят не може да се промуши под препятствието или да го заобиколи, но хората могат. Горчивият привкус на тазгодишните матури се получи от вероятното изтичане на информация от отговорни лица към зрелостници. Които са предъвквали темата за Левски цяла нощ и са зачеркнали усилията на приятелите си, неподозиращи за измамата. Дали осъзнават, че  са сложили кръст на  усилията на учителите си, че са подценили  собствените си знания,  че са дали един нулев старт пред бъдещето си. Оценката от матурата ще бъде еднаква и за системно подготвящия се сериозен ученик, чертаещ по този начин пред себе си бъдеща професионална компетентност, реална себеоценка и отговорност  - и за нехайния, който въпреки че ще изкара една незаслужена с нищо шестица, ще бъде утре същия айляк, търсещ лесни проходи и вратички, с които ще компенсира своята заложена още в младостта му некадърност. Срещу осигурено бъдеще, заплатено само с  600 лв. Каква „услуга” прави на България човекът, издал темата!? Предполагам и той си е получил „хонорара”... Развратеното общество създава отрано развратени индивиди, които открито се надсмиват над „овцете” от най-ранна възраст... До момента, в който „овцете” се размислят дали им е удобна поляната и тръгват да търсят друга поляна, където няма овце, по-равни от другите... Е, това бяха горчивите ми мисли в тази ранна сутрин... Че най-гладко асфалтираният път у нас е този към емиграцията на разочарованите почтени работливи и отговорни млади хора... Осъзнали, че ако останат у нас, мястото в обществото, което по право им се полага  заради вложените усилия, ще бъде заето от някой, отсега заплатил 600 лв. за една шестица и се промъкнал през първата от серията вратички към един незаслужен връх... Чакам реакцията на Министерството на образованието! И ако се докаже нарушението, призовавам резултатите от матурата да се анулират. За да направим поне една крачка към справедливостта като основа на обществения морал...  


Тагове:   морал,   ОБЩЕСТВЕН,


Гласувай:
19



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tili - Винаги е било така
15.05.2010 11:07
в тази шибана държава. Отличниците-медици отиваха безропотно на селски стаж в Горно Чуканчево, а едва изкреталите синчета на разни "величия" - на специализация в Париж.
Няма измъкване от това!!!
Поздрави, и да се хабиш - все тая!!!
цитирай
2. nicodima - А бе, да си го кажа!
15.05.2010 11:11
Да изокам, както казват по Шопско : )...
Не че съм засегната нещо, ама ми писна!
От най-ранна възраст ги учат да пропълзяват и да се промъкват...
Пък другите да залягат над учебниците, за да ги ощетяват!
цитирай
3. scarlety - Нищо ново под слънцето у нас...
15.05.2010 11:36
Всяка година се носят слухове,че изтича информация за темите и винаги нещата небрежно се замитат под килима.Бих се учудила,ако сега стане обратното.
Ваня Кастрева казала,че информацията за изтичане била "фолклор"???Странно е обаче нежеланието на просветното министерство да НЕ съобщи,кои са темите в неизтеглените варианти-ако това са действително Димчо Дебелянов и Елин Пелин,нещата са ясни.Толкова ли е сложно,че чак спецслужбите са впрегнати???
цитирай
4. nicodima - А, днес спецслужбите са за всичко : )...
15.05.2010 12:10
Въпросът е вършат ли наистина нещо!
Защото резултатите от разследванията им нещо ми се губят...
цитирай
5. smirena - Хайде сега,държавата била шибана!
15.05.2010 14:57
Защо си мислите,че в другите държави няма такива,които се оправят по втория начин.Навсякъде ги има,но има и по-строг регламент.
цитирай
6. nicodima - smirena, някъде в постинга да се среща думата "държава"?
15.05.2010 15:11
Никой не отрича, че на Запад също има протекции. Но никой не отрича, че ако назначението на такъв човек създава затруднения за фирмата, го отсвирват на момента.
Но тук не говорим за частни случаи, а за модел на установено от десетилетия обществено поведение!
цитирай
7. vmir - Споделям напълно.
15.05.2010 18:07
Няма да забравя нощта срещу кандидат-студентския изпит на щерката преди 5 години, когато плъзнаха оферти за вариантите срещу вече не помня какви пари. Кошмар за училите, тържество за тарикатите. Гледах доволни физиономии на млади кандидат - висшисти и не вярвах на очите си. Да се оплакваш ли, детето си ли да пазиш от подобни попълзновения, или да изживяваш ужаса от това какво ще стане с него, ако след всички усилия и лишения не успее да се класира, а ехидните зализани човечета, които "знаят как стават работите", се класират и гледат на детето ти с подигравка... Такива изпити категорично трябва да се анулират, въпреки многото невинно потърпевши, докато и невинните възроптаят срещу жалванията на тарикатите, за които липсата на правила и морал са мечтаната среда за развитие и просперитет.
цитирай
8. nicodima - Благодаря, vmir!
15.05.2010 18:31
Спомням си преди години как в моята студентска група попадна дъщеря на АБПФК / за младите припомням, че децата на активните борци против фашизма и КАПИТАЛИЗМА имаха предимство при приемането във висши учебни заведения, наред с малцинствата - турци и цигани /... Успехът и на приемния изпит по биология беше 3,25... После отиде да специализира в СССР и се загуби от очите ми, но като съм следила развитието и и съм наясно с потенциала и, не бих пратила болен да се лекува при нея... В същото време моя кадърна приятелка се опитва на няколко пъти да започне работа в един медицински ВУЗ, обявен за семейно гнездо. Сега е главен лекар на една болница в Германия. Дъщеря и е също там... Жалко!
цитирай
9. blagovestie - Права си
15.05.2010 19:46
И така постепенно ставаме комерсиализирани и некомпетентни търтеи във всяко отношение...
цитирай
10. haralanov - Коментирам с думи казани от теб...
15.05.2010 20:35
Най-гладко асфалтираният път у нас е този към емиграцията на разочарованите почтени работливи и отговорни млади хора...
цитирай
11. miralyub - Да си призная- повече щях да се изн...
15.05.2010 21:16
Да си призная- повече щях да се изненадам, ако нямаше "снабдени" с темите предварително ученици.
Това е българската реалност и то не толкова в промушването пред задния вход, колкото до това да се опорочи всичко истинско и важно.
А за емиграцията- аз искрено се радвам, като чуя,че млад човек е емигрирал.Значи е мислещ.
цитирай
12. vmir - 8. nicodima,
15.05.2010 21:34
nicodima написа:
Спомням си преди години как в моята студентска група попадна дъщеря на АБПФК / за младите припомням, че децата на активните борци против фашизма и КАПИТАЛИЗМА имаха предимство при приемането във висши учебни заведения, наред с малцинствата - турци и цигани /... Успехът и на приемния изпит по биология беше 3,25... После отиде да специализира в СССР и се загуби от очите ми, но като съм следила развитието и и съм наясно с потенциала и, не бих пратила болен да се лекува при нея... В същото време моя кадърна приятелка се опитва на няколко пъти да започне работа в един медицински ВУЗ, обявен за семейно гнездо. Сега е главен лекар на една болница в Германия. Дъщеря и е също там... Жалко!


Тъй като цинично приписват всичко на "демокрацията", нека да споделя, че през последните 3-4 години от социализЪма, преброих 7 (седем) участия на съпругата ми в конкурси за аспирантура или научна работа. Просто не знаеше, че "така не стават тези работи", т.е., че конкурсът по неписано правило се обявява, но когато вече има избран човек за него. На едно от местата я бяха съжалили и от човеколюбиви чувства я бяха предупредили, че има "вътрешен" кандидат, а тя като се заинати да им показва колко много знае, чете няколко месеца денонощно и... не е за разправяне каква омраза си спечели, че не е оценила "жеста" да я предупредят да не си губи времето... Това е най-малкото, което мога да кажа... А сега в момента се оказва, че България е на последно място в ЕС по брой научни работници и е цяло събитие някой да изяви желание за такава работа.
цитирай
13. swanlake - Да, може да се каже че навън е по-р...
15.05.2010 21:38
Да,може да се каже че навън е по-различно,но ...грешиш ако мислиш ,че некадърния ,който има протекции ще бъде изритан моментално ако носи вреди на фирмата. за мое учудване установих,че не било така. много неща навън са си като у нас...дълга тема за разговор. Но за останалото си права! Поздрави!
цитирай
14. vmir - 11. miralyub,
15.05.2010 21:44
miralyub написа:

А за емиграцията- аз искрено се радвам, като чуя,че млад човек е емигрирал.Значи е мислещ.


Щерка ми онзи ден отлетя за щатите, а аз не смея вече да я задържам тук, като гледам не толкова правителствата, колкото злорадството, с което рушим или констатираме съсипването на държавата си. Като малко дете, което няма търпение да счупи играчката си, за да види има ли нещо вътре. Има, но заслужава ли си всичко това?
цитирай
15. miralyub - като човеци, ние, българите, сме ...
15.05.2010 21:58
като човеци, ние, българите, сме стигнали до непоправимото.
изерпан народ, без мислещи хора, ширящ се елементаризъм, кариеризъм, злоба, шуробаджанащина и т.н. тези, които остават тук, не са добрият материал за една по-добра БГ.
колкото и да се опитвам да видя нещо добро занапред- тцъ, няма.
и ми е адски задушно напоследък.
затова поне децата ни да са навън.много добре е направила щерка ти.
аз чакам само да ми попрелее и да ми се сдухат нещата окончателно тук, че да събера смелост и да се СПАСЯВАМ и аз:).

цитирай
16. vmir - 15. miralyub,
15.05.2010 23:08
miralyub написа:
като човеци, ние, българите, сме стигнали до непоправимото.
изерпан народ, без мислещи хора, ширящ се елементаризъм, кариеризъм, злоба, шуробаджанащина и т.н. тези, които остават тук, не са добрият материал за една по-добра БГ.
колкото и да се опитвам да видя нещо добро занапред- тцъ, няма.
и ми е адски задушно напоследък.
затова поне децата ни да са навън.много добре е направила щерка ти.
аз чакам само да ми попрелее и да ми се сдухат нещата окончателно тук, че да събера смелост и да се СПАСЯВАМ и аз:).



Това за материала е приказка на Бойко Борисов, който не вдига ръце, каквото и да се твърди. Впечатленията ми са, че в голямата си част българите отиват в чужбина заради по-лекия живот. За целта, голямата част от тях се обричат на деквалификация и приемат местните правила, без да мислят за бъдещето. С други думи, остават си 100% българи. А малкото, които се интегрират и направят кариера, не мислят за завръщане, защото устройването навсякъде е трудно. Всичко това ми говори, че и в България бихме могли бързо да променим нещата, стига да се научим да си избираме подходящи лидери, и най-вече - да си даваме сметка лидери с какви качества да предпочитаме. Правилата в обществото се олицетворяват от лидерите, и се утвърждават от одобрението, което получават. Но готови ли сме да одобрим нещо?
цитирай
17. nicodima - 12. vmir
15.05.2010 23:09
Точно през социализЪма явлението доби уродливи размери... С привилегиите за АБПФК и за децата им, които станаха от нагли по-нагли ; с привилегиите за малцинствата, което не ги ограмоти... Оставащите извън класациите започнаха масово да търсят нерегламентираните пътища към успеха - кандидатстване за БКП, в краен случай - БЗНС, доказваха, че са крили партизани : )... Връзки трябваха дори и в месарския магазин : )...
А за наука - не ми се говори... Дори и да успееш, шансът да попаднеш на свястен научен ръководител клони към нула... Да бъде финансиран както трябва някой научен проект - също... Повечето от научните проекти остават като нереализирани идеи, и дори чужд опит не може да вкараш тук, защото точно тези, използвали вратичките, няма да те разберат... Останалите - ще ти попречат, защото си първи...
цитирай
18. nicodima - 10. haralanov
15.05.2010 23:49
ние не само сме създали най-гладкия и равен път, но и непрекъснато го преасфалтираме : )...
цитирай
19. nicodima - 13. swanlake
15.05.2010 23:51
Не съм живяла навън, но от хора, които от дълги години живеят там, съм чувала подобни неща. Става въпрос за ударите под пояса сред научната общност...
Какво да кажа, хората са еднакви навсякъде, но правилата и спазването им мисля, че са различни...
У нас просто липсват правила...
цитирай
20. vmir - 17. nicodima,
16.05.2010 00:34
Това е вярно, но мен ме изумява неумението ни да спрем което не одобряваме. Наивната илюзия, че като изкажем несъгласието си, "лошите" ще се засрамят и променят сами. Вярно, че и това си има мястото, но ако ще разчитаме само на този подход, не би трябвало да повишаваме критичността си, а да я намаляваме, когато "лошите" почнат да се вслушват в желанията ни. Все пак, желание не ни липсва, а аз вярвам, че докато има желание, има и надежда да намерим начина. Мнозина вече го знаят, кога ще го предадт на останалите, е въпрос на време и желание.
цитирай
21. ka4ak - погледнете го от положителната страна!
16.05.2010 04:02
това си е традиция,що да се абим,като може и така!Достатъчно е да се даде една диктовка,елементарна задача и елементарен въпрос от историята на България!Правил съм този експеримент,резултатите са ужасяващи!Същото е и с листовките за КАТ!Редовно за да не дам /навремето/10 лева,ходех в неделя да решавам листовки!Просто беще 1.78лв ,да се явиш на листовката!:)))
цитирай
22. miralyub - Вмир, Едва ли в чужбина е по-лекият ...
16.05.2010 09:03
Вмир,
Едва ли в чужбина е по-лекият живот.
Аз като родител съм на мнение,че е една добра инвестиция...не за мен, а за детотто ми. Измъквайки го оттук, ще има шанса да живее в едно по-добро общество.
Защото нали не си правиш илюзии,че след 10 години нещата ще са ОК тук- поне 50 трябват.

цитирай
23. vmir - 22. miralyub,
16.05.2010 10:17
miralyub написа:
Вмир,
Едва ли в чужбина е по-лекият живот.
Аз като родител съм на мнение,че е една добра инвестиция...не за мен, а за детотто ми. Измъквайки го оттук, ще има шанса да живее в едно по-добро общество.
Защото нали не си правиш илюзии,че след 10 години нещата ще са ОК тук- поне 50 трябват.



Ще се опитам да го кажа с пример: Мой чичо (който обичаше добре да си пийва) преди десетилетия избяга в чужбина "за да не работи за Т. Живков". На сръбската граница го гърмяли и той успял да се спаси като се хвърлил в пропаст. Пишеше, че там е раят на земята, от невижданите у нас цветни снимки се разбираше, че има голяма кола и неголяма къщичка, което ме впечатляваше, докато не разбрах, че такова "имане" там можеш да имаш от социални подаяния. Дотук - що - годе - добре. Но той нямаше възможност да помага на дъщеря си, която отрастна с представите, че я чака голям "живот", и не е нужно да се напряга. Скъсах се от старания да я убедя да учи нещо, но без резултат. Постоянно безработна, не излизаше от заведенията, вечно крънкаше отвсякъде пари или чакаше все някой да й плаща сметките, не й беше "интересно" извън компаниите, купоните и заведенията. Накрая, с последните пари на дядо ни се оказа в чужбина, да се грижи за някакъв старец, дядо ни почина, тя не можа да остави чуждия, за да се прости с нашия, който направи всичко за нея. Щерка й уж започна някакъв велик колеж във Варна, но вместо да си учи кротко с парите на майка си от чужбина, я виждали в Русе пияна като мотика да я вадят от една кола и да я напъхват в друга като багаж, след което нито дума за учене, а само за "лайф", ама не у нас, а в чужбина. На всичкото отгоре - и тя като майка си и баба си еманципантка и феминистка, дето не може да трае "селяндурите" у нас, сякаш някой се е разтичал за тях в чужбина. Приятелките им до една също разведени и все към чужбина втренчени, все неразбрани, неоценени и незадоволени, да те побият тръпки в компанията на такива "амазонки", с какви страхове опазих щерка си от маниерите им, аз си знам. Не твърдя, че всичките ни емигранти са такива, но само тази извадка ми е достатъчна, за да ми се отщат приказките за чужбина, където им било толкова хубаво. И като си помисля, че от съчувствие и добри намерения, десетилетия наред отстъпвах на драго сърце всичко за тази братовчедка, докато тя възприе живота по този начин, че всички да правят всевъзможни компромиси, за да може тя най-накрая да се погрижи за някого, макар и в чужбина... Е, хубаво им е там, но за тях. За мен да възпроизвеждаш поколение след поколение една подобна представа за живота не си струва заплатата на болногледач в чужбина. Фактите показват, че малка част от нашенците успяват да се класират в средната класа в чужбина, за повечето от другите остава утехата, че можеш да си живееш без да те гледат укорително роднините, без да очакват да отвърнеш на грижите им, и разбира се - че имаш гарантиран минумума, за да оцелееш физически, без да ти се налага да гепиш на баба си пенцията и да слушаш после досадните й вайкания.

p.s. Само да добавя, че въпросният ми чичо е син на заможни родители със значителен дял в национализирани след 9.IX.1944г фабрики, но нали "реститутките" бяха и са толкова мразени, че като проститутки са несравнимо по-предпочитани...
цитирай
24. nicodima - 23. vmir,
16.05.2010 11:00
Не знам каква е представителната извадка на емигрантите, но боклукът е боклук и в България и в чужбина. Нека си говорим за кадърните. Моя приятелка замина на 28 години, сега - на 45, е професорка в престижен американски университет. CV- то и може да се отпечата в брошура. Кой в България шеще да и позволи да заеме тази длъжност на тази възраст? Можеше и да успее и тук, но сега е световно призната, а не регионално : )... Борила се е за мястото си с елита на целия свят, а тук?...
Въпреки всичко и аз вярвам, че нещата могат да мръднат напред - виждам какво става в моята област, когато има финансиране и разбиране. Човешкият ресурс още го има, нека му се дадат възможности да работи и печели. Но да го убеждаваме да остава и да си троши главата заради политици, които нямат отношение към България и най-вече към хората и, а само към собствените си джобове, не е редно...
цитирай
25. vmir - 24. nicodima,
16.05.2010 11:52
nicodima написа:
Не знам каква е представителната извадка на емигрантите, но боклукът е боклук и в България и в чужбина. Нека си говорим за кадърните. Моя приятелка замина на 28 години, сега - на 45, е професорка в престижен американски университет. CV- то и може да се отпечата в брошура. Кой в България шеще да и позволи да заеме тази длъжност на тази възраст? Можеше и да успее и тук, но сега е световно призната, а не регионално : )... Борила се е за мястото си с елита на целия свят, а тук?...
Въпреки всичко и аз вярвам, че нещата могат да мръднат напред - виждам какво става в моята област, когато има финансиране и разбиране. Човешкият ресурс още го има, нека му се дадат възможности да работи и печели. Но да го убеждаваме да остава и да си троши главата заради политици, които нямат отношение към България и най-вече към хората и, а само към собствените си джобове, не е редно...


Кадърността, талантът, желанието за работа, за успех не по "втория" начин са ценности, които правят не само притежателят им, но и околните по-богати. Неслучайно в щатите такива не само не ги възпрепятстват, но и ги подпомагат всячески. Това е единствената причина, поради която оправдавам емигрирането, но и ме кара да гледам почти с погнуса на нашенци, които отиват в чужбина с ясната мисъл да си живеят по-леко.

Евала на приятелката ти, че компенсира впечатленията от нашенските тарикати навън, които продължават да излагат на показ очакванията някой друг да ги "оправи", докато те си хитруват.

Трябват ни малко луди управници да разбутат нещата, иначе "благоразумните" политици няма как да различат престорените "протести" от търпението на онези, които са готови да изтърпят и значителни неудобства, ако това е начина да се променят трайно нещата. Аз например съм готов да ме скъсат от бой по погрешка, и ще го понеса дори без да се оплача, ако това е цената да се променят нещата. Като погледнеш, какво е един кратък бой в сравнение с постоянната ненаказуемост на някои, да не говорим, че от ненаказуемите ще могат да ме обезщетят така, че да ми се прииска още един път да ме натупат по погрешка... Спрашен е не пердаха, а целта му. Дано по-скоро бъде насочен към които трябва.
цитирай
26. nicodima - Мира вече постави в блога си нашата диагноза:
16.05.2010 12:13
садопатриотизъм...
Ама ти го караш в по-тежка форма : ))...
цитирай
27. vmir - 26. nicodima,
16.05.2010 13:04
nicodima написа:
садопатриотизъм...
Ама ти го караш в по-тежка форма : ))...


Просто съм свикнал на бой и не ми прави голямо впечатление да ме бият, защото набия ли аз някого, ако оживее, нещата обикновено се подобряват. Ми какво да правя, като нямам много време за приказки или увещания. :((
цитирай
28. nicodima - Нищо ново : )...
16.05.2010 13:47
За българската действителност това се оказа печеливша тактика : (...
цитирай
29. tomich - Приятели
16.05.2010 14:54
Изказвам пълното си съгласие с вашите мнения. Част от тях са противоречиви, но колкото и да е чудно, всички са отражения не само на нашата, а и на светската действителност. Мисля си, че психолологичната нагласа у човека, неговата вътрешна настройка при възприемането на реалността е също толкова противоречива, колкото самата реалност. Ние сме принудени, независимо дали го осъзнаваме или не, да се подчиняваме на тая действителност тук или навън в чужда страна и да се адаптираме доколкото ни е възможно. Емиграцията е също макар и крайно средство за адаптиране. Погледнато малко от философска гледна точка, оцеляването като задоволяване на първичните жизнени нужди и потребности е неизбежния първи стадий по пътя към върха на пирамидата на Живота. Нейните йерархични етажи постепенно навлизат в по-висшата духовна сфера. Единствено духовното в човека е в състояние да го промени и усъвършенства.
Възмущенията (в т.ч. и псувните) от негативните фактори и анатемосването им лично за мен са приемливи като балансови клапани за изпускане на повишеното налягане в обществените системи и предпазването им от експлозия. Но те няма да променят нещата. Нужни са обединени реални действия и постоянен обществен натиск върху дейността на държавните институции, непрекъснато навиране в очите на управляващите техните грешки. И така...
Поздравления за актуалния и много точен постинг, nicodima!
цитирай
30. vmir - 29. tomich,
16.05.2010 18:22
tomich написа:
Изказвам пълното си съгласие с вашите мнения. Част от тях са противоречиви, но колкото и да е чудно, всички са отражения не само на нашата, а и на светската действителност. Мисля си, че психолологичната нагласа у човека, неговата вътрешна настройка при възприемането на реалността е също толкова противоречива, колкото самата реалност. Ние сме принудени, независимо дали го осъзнаваме или не, да се подчиняваме на тая действителност тук или навън в чужда страна и да се адаптираме доколкото ни е възможно. Емиграцията е също макар и крайно средство за адаптиране. Погледнато малко от философска гледна точка, оцеляването като задоволяване на първичните жизнени нужди и потребности е неизбежния първи стадий по пътя към върха на пирамидата на Живота. Нейните йерархични етажи постепенно навлизат в по-висшата духовна сфера. Единствено духовното в човека е в състояние да го промени и усъвършенства.
Възмущенията (в т.ч. и псувните) от негативните фактори и анатемосването им лично за мен са приемливи като балансови клапани за изпускане на повишеното налягане в обществените системи и предпазването им от експлозия. Но те няма да променят нещата. Нужни са обединени реални действия и постоянен обществен натиск върху дейността на държавните институции, непрекъснато навиране в очите на управляващите техните грешки. И така...
Поздравления за актуалния и много точен постинг, nicodima!


Съгласен съм напълно, но имаме още доста да работим, за да вложим практически смисъл в понятието “обществен натиск върху дейността на държавните институции”, защото някои хитреци навират в очите на управляващите не грешките им, а полезните им действия, с което тарикатски възпрепятстват реформите в своя угода.

p.s. Преди малко чух по телевизора следната забележителна мисъл: “Несправедливостта някъде е заплаха навсякъде, защото ние сме едно, и когато правим добро за някого, ние го правим и за себе си.”

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nicodima
Категория: Други
Прочетен: 1908508
Постинги: 245
Коментари: 3247
Гласове: 19197
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Айн Ранд
2. Айн Ранд - откъс от "Правата на човека"
3. Джубран Халил Джубран - още един текст за размисъл
4. Ошо и смелостта да разбереш себе си
5. Мистикът и неговата роза - Халил Джубран и Мей Зияде
6. Imagine Peace Tower
7. Един експериментатор в рока - Дейвид Боуи
8. Защитници на дивата природа
9. Джим Морисън
10. Пач Адамс
11. ELO - One Summer Dream
12. Из делниците на един луд - Д-р Тони Филипов
13. mediapool.bg
14. КАФЕНЕ@NET
15. СВОБОДАТА@COM
16. Общност на свободните хора
17. Биволъ /Wikileaks /
18. Блогът на Иван Бедров
19. Истината такава, каквато можеше да бъде!?
20. Планините на България - пътешествията на Коста
21. Блогът на Манол Глишев: ФРБ - Феодална Република България. Социализъм и феодализъм
22. Evrazol - Дзен икономика / коаните на Дянков /
23. Институт за радикален капитализъм "Атлас"
24. Театър на мечтите
25. Obshtestvo.net
26. Общество "Айн Ранд"
27. Уеб-кафе
28. Кулинарният блог на Гуени, Кайти и Маджик
29. Е-вестник